Africa Classic – Amref Flying Doctors

Simon Kapteijn traint op dit moment hard voor een schitterende fietstocht: de Africa Classic. Hij fietst op de mountainbike in februari 2018, 6 dagen (per dag 100 km!) door het landschap van Uganda, over onverharde paden en langs projecten van Amref Flying Doctors. Voorafgaand aan de tocht probeert hij zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor Amref; een organisatie die hem en ook Kapteijn Grondzaken erg aan het hart gaat! Hij zou het dan ook geweldig vinden als u hem zou willen sponsoren.

Sponsorgeld voor Amref Flying Doctors
Amref is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Middels voorlichting, opleiding en onderzoek werkt Amref samen met de lokale bevolking aan goed functionerende gezondheidssystemen en een gezonde toekomst. Amref Flying Doctors wordt genoemd als pionier op het gebied van community-based gezondheidszorg en is een regionale leider in moeder- en kindzorg. Voor dit belangrijke werk klimt hij graag een week op de fiets.

Wist je dat met het streefbedrag van 5.000 euro Amref Flying Doctors 4 vluchten naar afgelegen gebieden kan sturen? Dit betekent: 600 consulten, 160 patiënten behandelen, 40 mensen opereren en 32 artsen plus 160 verpleeg- en verloskundigen opleiden! Of bijna 800 kinderen kan beschermen tegen Malaria? En voor hetzelfde bedrag kan Amref Flying Doctors 750 personen toegang geven tot schoon water en sanitaire voorzieningen, inclusief toilet en wasgelegenheid.

Zie ook:

Website: http://2018.africaclassic.nl/uganda-challenge

De sponsorpagina van Simon Kapteijn: http://2018.africaclassic.nl/simon-kapteijn

Goed om te weten: Simon kapteijn betaalt zijn eigen reis- en verblijfskosten. De sponsoropbrengst is 100% voor Amref Flying Doctors!

P.S. Ook is de gift aan Africa Classic is fiscaal aftrekbaar