Verantwoord beleggen

Wij zijn van mening dat het beleggen in landbouwgrond een verstandige keuze is.

Rond het jaar 2100 leven er mogelijk 12 miljard mensen op aarde, zo blijkt uit nieuwe wetenschappelijke voorspellingen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Washington in het wetenschappelijk tijdschrift Science. Met de toenemende consumptie wereldwijd nemen de kansen voor de landbouw in Nederland almaar toe. Het belang van de agrarische sector voor Nederland is groot, 60 procent van het handelsoverschot komt uit de agri/food sector.
Denk bijvoorbeeld aan de huidige rentestand. Geld parkeren op een bankrekening levert op dit moment weinig tot niks op. De rentestand is nu zelfs zo laag dat deze wordt overtroffen door de jaarlijkse inflatie.

Bij grond is dit anders. Omdat het momenteel zo goed gaat in de agrarische sector is een direct rendement realiseerbaar tussen de 2 en 3%. Daar komt het indirecte rendement (waardestijging) nog bij.

Grond is schaars, slijt niet, behoeft geen onderhoud of afschrijving.

Een verantwoorde investering, vooral op de lange termijn, is dus het beleggen in (landbouw) grond. Zet de voordelen maar eens op een rijtje. Grond is schaars, slijt niet, behoeft geen onderhoud of afschrijving.

Ook voor de uitbreiding van uw vastgoedportefeuille zijn wij u graag van dienst.